020 472 21 42 / 06 249 113 12 administratie@tantekaatje.info

Peutergroepen

Je leert zó veel van spelen!

Als uw kindje 2 is of 2,5, krijgt hij/zij de behoefte om te spelen met leeftijdgenootjes. Dat is een hele natuurlijke behoefte; hij/zij wil van alles leren en van spelen leer je ontzettend veel: het stimuleert de motorische, sociale én de taalontwikkeling.

Spelen kent verschillende fases: als uw kind bij ons komt zal hij/zij nog veelal alleen spelen. Door naast elkaar te spelen, ontstaat er vanzelf contact en kan het spel zich gaan ontwikkelen. Als uw kind bijna 4 is, is het spel inmiddels ‘regelspel’ geworden: ze spelen allerlei situaties na en fantaseren daar van alles bij (“jij was moeder en ik was…”). Een prachtig schouwspel!

Op alle groepen werken we met het VE-programma ‘Uk en Puk’. ‘VE’ staat voor Voorschoolse Educatie. We bereiden uw kind spelenderwijs voor op de basisschool, samen met pop Puk. Pop Puk beleeft natuurlijk van alles…..

Elke 6 weken werken we met een ander thema. Dat doen we op alle drie de locaties. De peuterjuffen van de groepen werken het thema gezamenlijk uit. Zo ontstaat elke keer weer een mooi programma met ruimte voor persoonlijke invulling.

't Peuterschooltje (Bindelwijk)

Hier liggen onze 'roots'. In 2011 zijn we op deze plek begonnen; de Peuterspeelzaal dreigde te stoppen. Om die draaiende te houden, werd Tante Kaatje Kinderopvang opgericht. Juf Gerda, peuterjuf in hart en nieren, deed mee en legt hier nog steeds haar ziel en zaligheid in het werken met 'haar' peuters, nu samen met Marlies en Noepy. 't Peuterschooltje biedt elke ochtend per schoolweek Halve Dagopvang.

ma, di, do & vr geopend van 8.00 - 13.00u

't Peuterklasje (Amstelschool)

't Peuterklasje is ontstaan doordat we bedachten: kunnen we in school de kinderen nóg beter voorbereiden op de basisschool? Het antwoord is 'ja!' 't Peuterklasje zit naast de kleuterklas, 'gluren bij de buren' zorgt voor een hele natuurlijke overgang.....

Geopend: ma-woe-vr van 8.30 - 11.45u

de Peutertuin (het Kofschip)

Ook basisschool ‘Het Kofschip’ wilde een Peutergroep. Omdat we vraag kregen naar opvang voor hele dagen, is hier ‘de Peutertuin van Tante Kaatje’ ontstaan, met een gezellige binnentuin. De bedjes worden uit een laag podium ‘getoverd’ en door afscherming met een bladerscherm, ontstaat een knus hoekje om te slapen. Ga je niet slapen, dan ga je even rusten met een boekje en neem je daarna plaats aan tafel voor een spel of puzzel. Ben je bijna 4, dan kun je in de middag alvast even gaan wennen in de kleuterklas.

Nieuwsgierig?

Kom gerust kijken

We leiden u graag rond, zodat u sfeer kunt komen proeven en we u meer kunnen vertellen over onze werkwijze. Wees welkom!

Tante Kaatje Kinderopvang, Koningin Julianalaan 16 – 1191 CD – Ouderkerk a/d Amstel
Telefoon 020 472 21 42 (ma t/m vr van 08:30 – 13:00) – Email administratie@tantekaatje.info

Privacy policy & cookies